300x250 AD TOP

Sunday, March 22, 2015

Tagged under:

Foods you have to try in Sri Lanka


Koththu Roti



Cooked in a curry sauce, you can find different varieties of koththu roti in Sri Lanka namely, chicken,vegetable or egg koththu. Koththu roti is a dish of cooked godamba roti strips (flat bread strips) with fried vegetables in a curry sauce. The dish has a good strong spice on the palate so be sure to ask for a less spicy version if you are so inclined.

Curd & Treacle

This is a must try dessert during your stay in Sri Lanka. Curd (Mee kiri) is a traditional dessert prepared with buffalo milk and it goes well with palm treacle(kithul pani). 

Milk Rice (kiribath)



Even if you are not a rice lover, try a little bit of this dish. This is a signature dish for Sri Lanka which is common place in almost all ceremonial occasions.

Short Eats

In Sri Lanka, you can find different snacks or as they are called “short eats”. These bites are a bit spicy and stuffed with a mix of vegetables, fish or meat. They are great to taste with a cup of Ceylon tea and can be good as part of breakfast.

Appa (Hoppers)



Appa is a kind of pan cakes with a soft middle and a crispy outside. In Sri Lanka, you can try this for breakfast, dinner or even as an evening snack. Appa is made with a fermented rice flour & coconut batter and it is cooked in a special round pan.

Comidas que tienes que probar en Sri Lanka

Koththu Roti
Cocinado en una salsa de curry, usted puede encontrar diversas variedades de Koththu Roti En Sri Lanka A saber, de pollo, de verduras o huevo Koththu. Koththu Roti es un plato de platos calientes Tiras Godamba Roti (tiras planas de pan) con verduras fritas en salsa de curry. El plato tiene una buena especia fuerte en el paladar, así que asegúrate de pedir una versión menos picante.

Cuajada y melaza
Esto es algo que debe probar el postre durante su estancia en Sri Lanka. Cuajada (Mee kiri) es un postre tradicional elaborada con leche de búfala y que va bien con la melaza de palma (pani kithul).

La leche de arroz (kiribath)
Incluso si no eres un amante del arroz, pruebe un poco de este plato. Este es un plato típico de Sri Lanka, que es lugar común en casi todas las ocasiones ceremoniales.

Come cortas
Eats cortos
En Sri Lanka, se pueden encontrar diferentes aperitivos o como se les llama "come cortas". Estos aperitivos son un poco picante y relleno con una mezcla de verduras, pescado o carne. Son ideales para degustar con una taza de té de Ceilán y pueden ser buenos como parte del desayuno.

Appa 
Appa es una especie de pan pasteles con un centro suave y un crujiente exterior. En Sri Lanka, puedes probar este para el desayuno, la cena o incluso como un bocadillo en la noche. Appa está hecho con una harina de arroz y de coco masa fermentada y se cocina en una sartén redonda especial.

0 comments :

Post a Comment